Performance improvement: zó doen we dat

'Internationalisering vereist kostenverlaging'
Jon Kuiper
Chief executive officer

Koopman Logistics Group wil groeien door verdere internationalisatie. Het succesvolle Nederlandse familiebedrijf schakelde ADC Performance Improvement in om de concurrentiekracht in het internationale speelveld te vergroten. Door kostenverlaging en stroomlijning van processen verbeterde de efficiency aanzienlijk.

"Verlaging inkoopkosten met dubbele cijfers"
Reinout Scholtens
Directeur

Industriële toeleverancier Overeem in Ede, onderdeel van Aalberts Industries, liet de inkoop door ADC Performance Improvement onder de loep nemen. Het resultaat: een grote structurele verlaging van de inkoopkosten en strakkere processen.

‘Implementatiekracht ADC levert structureel één miljoen euro op’
Ad Ewalts
Managing director

Bij merkartikelfabrikant Bruynzeel Storage Systems werd de inkoop onder de loep genomen. Dat leverde een grote besparing op en dat smaakte naar meer. Directeur Ad Ewalts vroeg ADC Performance Improvement daarom ook de productie te analyseren. Op basis van no cure no pay zag ADC kans het rendement jaarlijks met één miljoen euro te verbeteren.

'Beter concurreren dankzij efficiëntere processen, lagere kosten en een hogere leveringsbetrouwbaarheid.'
Norbert Hülsmann
Managing director

Inefficiënte bedrijfsprocessen en acute leveringsproblemen deden producent van opslagsystemen Dexion GmbH bijna de das om. Een team rendementsverbeteraars van ADC Performance Improvement zag kans de productie-efficiency fors te verhogen, de inkoopkosten aanzienlijk te verlagen en de leveringsbetrouwbaarheid te vergroten. Dexion heeft zo haar concurrentiepositie merkbaar versterkt. 

‘Alfa Delta Compendium heeft ons de kracht van inkoop laten zien.’
Chief financial officer
Fons van Sever

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern LambWeston wilde de cost base van haar secundaire spend sterk verlagen. Alfa Delta Compendium realiseerde in korte tijd een kostenbesparing van 20 procent. Met behoud van kwaliteit.

‘Inkoop zit nu in ons DNA, zonder dat wij inkopers zijn.’
Jaap Koomen
Programmamanager

Het Amsterdamse tankopslagbedrijf Eurotank (onderdeel van Vitol) deed goede zaken door de inschakeling van Alfa Delta Compendium. Niet alleen werden miljoenen bespaard op de (capex)inkoop, maar de inkoopfunctie werd geprofessionaliseerd, zonder ook maar één inkoper aan te stellen.

‘Rendementsverbetering door diep te graven en alles uit de kast te halen.’
Pierre Willems
Manager logistiek en supply chain EMEA

Zélfs bij het goed georganiseerde Scholle Packaging bleek, na diepgaand graafwerk, rendementsverbetering mogelijk. Dat is volgens manager logistiek en supply chain Pierre Willems te danken aan zowel de kundigheid als de volhardendheid van de mensen van ADC.

"Menukaart blijkt groot succes te zijn"
Dick Knegt
Tactisch inkoper

Dick Knegt is tactisch inkoper bij Ballast Nedam. Samen met Alfa Delta Compendium stond hij aan de wieg van een nieuwe tak van sport van de dienstverlening van het Amsterdamse bedrijf. Met Alfa Delta Compendium ontwikkelde hij de zogenaamde menukaart. Op zijn kantoor spreekt hij over ‘zijn’ bedrijf, de menukaart en over het partnerschap met Alfa Delta Compendium. Lang hoeft hij niet na te denken over de vraag wat Alfa Delta Compendium de afgelopen jaren voor Ballast Nedam heeft betekend. “Alfa Delta Compendium ondersteunt op inkoopgebied Ballast Nedam uitstekend. Hun bevindingen en aanbevelingen na onderzoek worden keurig in een rapport gegoten en tot nu hebben we ons kunnen conformeren aan het advies. Het opstellen van de raamovereenkomsten doen we bij dit soort trajecten nog steeds zelf.”